Menu Zoek

Beeldkwaliteit NPO Gemist blijft laag

maandag 19 juni 2017

Video op de smartphoneDe programma’s van NPO Gemist houden nog drie jaar de huidige, lage beeldkwaliteit.

Dat schrijft staatssecretaris Sander Dekker in een brief. Het gaat om de programma’s die mensen bekijken via onder meer de app NPO en via de site NPO.nl (voorheen Uitzendinggemist.nl). De beeldkwaliteit van die uitzendingen is niet al te best. Wie het programma van NPO.nl beeldvullend wil zien op de pc, komt vooral onscherp beeld tegen.

Beeld op de telefoon
Dekker stelt dat de beeldkwaliteit wordt afgestemd op het toestel of apparaat waarmee de meeste mensen de shows willen bekijken. Dat zijn volgens hem de smartphone en tablet enerzijds, en de pc en laptop anderzijds.

Kleiner beeldscherm
Telefoons en tablets hebben een kleiner beeldscherm dan de televisie, en de uitzendkwaliteit is daarop afgestemd. Dat veel mensen programma’s via bijvoorbeeld een Chromecast op de tv afspelen, doet niet ter zake. Pas vanaf 2020 gelden mogelijk andere standaarden voor de beeldkwaliteit.

Wie beelden in hoge kwaliteit wil zien, moet daarvoor betalen. De diensten NLZiet en NPO Plus zijn daarvoor beschikbaar, aldus Dekker.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.