Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Beoordelingen Play Store per land en apparaat

woensdag 25 augustus 2021

Beoordelingen Play Store per landGebruikers van de Play Store zien vanaf november bij apps beoordelingen en reviews van gebruikers uit hetzelfde land. Google zegt daarmee de beoordelingen relevanter maken voor gebruikers.

Google deelt vanaf november de recensies in de appwinkel Play Store per land in. Gebruikers zien dan alleen beoordelingen en recensies van landgenoten. Het bedrijf doet deze aanpassing in verband met kritiek van gebruikers en appontwikkelaars. Op het moment zien gebruikers alle beoordelingen. Dat is niet altijd handig. Soms geeft een app namelijk alleen problemen in een bepaald gebied of land. Het kan dus voorkomen dat een gebruiker eerst vooral positieve reviews van andere gebruikers ziet, terwijl de app in eigen land helemaal niet goed werkt, of andersom.

Per apparaat

Google gaat vanaf begin volgend jaar ook onderscheid maken per apparaat. Daardoor ziet de gebruiker alleen reviews van mensen die de app op hetzelfde soort apparaat gebruiken. Google kiest hiervoor omdat appontwikkelaars regelmatig voor smartphone en tablet een aparte versie maken.

Door de beoordelingen per land en apparaat te tonen hoopt Google de gebruiker een beter beeld van de app te geven.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.