Menu Zoek

Bloeddrukmedicatie sneller vastgesteld via app

dinsdag 11 juni 2019

BloeddrukmeterVia een nieuwe app meten patiënten thuis hun bloeddruk, waardoor een bezoek aan de huisarts niet meer nodig is. Zo kunnen huisartsen de medicatie bij hoge bloeddruk sneller vaststellen.

Met de app EmmaHBPM kan iemand thuis de bloeddruk meten. Dit scheelt een hoop bezoekjes aan de huisarts. De bloeddruk stijgt vaak, door bijvoorbeeld spanning, onbedoeld bij een bezoek aan de huisarts. Dat geeft een onbetrouwbaar beeld. Iemand moet dus meerdere keren terugkomen om medicatie vast te kunnen stellen. Als de metingen vaker en in de thuisomgeving plaatsvinden, ontstaat er sneller een duidelijk beeld van de hoogte en verloop van de bloeddruk. Na de thuismetingen kan het vaststellen van de medicatie verlopen via een e-consult, bijvoorbeeld per e-mail of beeldbellen.

Een patiënt krijgt van de huisarts een bloeddrukpakket mee naar huis. Vervolgens zet de patiënt de app op de telefoon en start met de metingen. Als er voldoende metingen zijn, ontvangt de huisarts een bericht dat hij de medicatie kan vaststellen.
Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.