Menu Zoek

Boete voor fietsen met telefoon in de hand

maandag 1 juli 2019

Fietsen met telefoonFietsers met de telefoon in de hand riskeren sinds 1 juli een boete van 95 euro. De telefoon moet dus weg in de zak of tas.

Gek genoeg was het voor fietsers nog niet verboden om de telefoon te gebruiken tijdens het rijden. Dat is sinds 1 juli 2019 afgelopen. Mensen mogen niet meer fietsen met de telefoon in de hand. Wie dat wel doet, krijgt een boete van 95 euro. De kans om betrapt te worden is de komende tijd vrij groot. De politie controleert in het begin extra veel.

Telefoon voor navigatie

De boete wordt uitgedeeld aan fietsers die de telefoon vasthouden tijdens het rijden. Wilt u de telefoon gebruiken voor navigatie? Bevestig deze dan aan het stuur of luister via een koptelefoon naar de aanwijzingen van bijvoorbeeld Google Maps. Zorg wel dat u het omgevingsgeluid nog goed kunt horen. Staat het geluid van de telefoon te hard, dan is dat gevaarlijk. Ook staat er een boete op.

Verkeer drukker

Er is voldoende steun voor de maatregel. Veel fietsers zitten op sociale media en hebben de aandacht niet bij het verkeer. Het fietsverkeer wordt steeds drukker en door de opkomst van de elektrische fiets, is het snelheidsverschil veel groter. Dat levert gevaarlijke situaties op.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.