Menu Zoek

Bol.com, Amazon en Facebook weren misleidende corona-producten

donderdag 27 februari 2020

CoronavirusGrote webwinkels zoals Bol.com en Amazon halen misleidende en dure producten die tegen het coronavirus zouden beschermen, uit de winkels.

Wie naar bescherming zoekt tegen het coronavirus, kan online tal van producten kopen. Maar hun werking is op zijn minst twijfelachtig. Reden voor Bol.com, Amazon en Facebook om ze te weren. Gewiekste handelaren vragen namelijk veel geld voor schijnveiligheid.

Bol.com

Webwinkel Bol.com verwijdert misleidende producten. Ook neemt het maatregelen tegen torenhoge prijzen voor onder andere mondkapjes. Zo werd er de afgelopen week een 'mega voordeelset' via Bol.com aangeboden met onder meer een desinfecteermiddel en mondkapje voor 105 euro. Kopers kunnen geld terug krijgen wanneer ze dat willen.

Amazon

De Amerikaanse webwinkel Amazon neemt vergelijkbare maatregelen. Producten die beweren dat ze corona genezen mogen niet worden verkocht. Woekerprijzen voor mondkapjes zijn evenmin toegestaan.

Facebook

Facebook weert reclame voor misleidende producten. Ook probeert het zo veel mogelijk nepnieuws rond het coronavirus tegen te houden.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.