Menu Zoek

WhatsApp werkt buiten EU alleen na accepteren nieuwe voorwaarden

woensdag 24 februari 2021

gebruikersovereenkomst WhatsAppWhatsApp wijzigt de gebruiksvoorwaarden. Vanaf 15 mei deelt de app persoonsgegevens met eigenaar Facebook. Binnen de EU verandert er niets, omdat persoonsgegevens daar niet gedeeld mogen worden.

Begin dit jaar kondigde WhatsApp wijzigingen in de gebruikersovereenkomst aan. De populaire chat-app zou gegevens gaan delen met moederbedrijf Facebook. Ondanks de forse kritiek die daarop losbarstte maakt het bedrijf bekend dat de nieuwe voorwaarden ingaan op 15 mei.

EU-burgers beschermd

Binnen de Europese Unie verandert er niets. EU-burgers worden beschermd door de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), die het delen van persoonsgegevens niet toelaat. Maar in de rest van de wereld drukt WhatsApp de nieuwe overeenkomst erdoor. Wie de voorwaarden niet accepteert, zal na enige tijd merken dat de app niet meer werkt. Berichten en oproepen komen nog wel binnen. Lezen en versturen van berichten is echter niet meer mogelijk, tot de voorwaarden zijn geaccepteerd. Voor de duidelijkheid: voor EU-burgers verandert er niks, ook niet als ze tijdelijk naar een land buiten de EU reizen voor bijvoorbeeld vakantie.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.