Menu Zoek

Buurtapp Nextdoor stuurt brieven namens gebruikers

donderdag 8 augustus 2019

App Nextdoor stuurt brieven namens gebruikersWie de buurtapp Nextdoor gebruikt en anderen uitnodigt, geeft daarmee toestemming voor het gebruik van zijn naam onder uitnodigingsbrieven. Gebruikers zijn zich daar niet altijd van bewust.

Nextdoor is een populaire app om in contact te komen met mensen uit de eigen wijk, oproepjes te doen of mensen te vinden voor klusjes. Om meer mensen uit buurten enthousiast te maken, worden er papieren brieven verstuurd met een uitnodiging om lid te worden. Als afzender staat de naam van een buurtgenoot die de app al gebruikt. In verschillende plaatsen klagen mensen dat ze van niks wisten en het vervelend vinden dat hun naam onder een brief is gezet.

De makers van de app hebben gereageerd op de klachten. Wie binnen de app op de optie klikt om andere mensen uit te nodigen, geeft daarmee toestemming voor het melden van de naam onder de brief. Gebruikers geven dus zelf toestemming hiervoor. Maar het wordt niet duidelijk verteld. De meeste mensen lezen de algemene voorwaarden van een app niet en halen dit soort dingen er dan ook niet uit.

Nextdoor laat aan het AD weten de voorwaarden nog eens te bekijken.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.