Menu Zoek

CBR de mist in met dossiers

donderdag 15 augustus 2019

CBR de mist in met digitale dossiersBij het CBR is medische informatie van mensen die hun rijbewijs wilden verlengen, in de verkeerde dossiers terechtgekomen. Informatie op papier werd verkeerd verwerkt in digitale dossiers.

Dat staat in het AD. Het gaat om de gegevens van 71 mensen. Tussen januari en juni werden onder meer adresgegevens en informatie van huisartsen in de verkeerde dossiers gezet. Het CBR ontdekte dit bij controles en door meldingen van aanvragers en personeel. Via Mijn CBR kunnen aanvragers hun gegevens inzien.

De problemen komen door de manier waarop de dossiers worden aangevuld. Digitaal gaat dat altijd goed. Maar een kwart van de dossiers wordt nog op papier verwerkt. Artsen vullen papieren formulieren in, die vervolgens worden gescand. Artsen kopiëren formulieren voor gebruik bij andere mensen, waardoor de codes op de papieren niet meer kloppen. Ook zou het scanprogramma de gegevens niet altijd goed herkennen.

Het CBR roept mensen op alleen digitaal gegevens toe te voegen aan het dossier.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.