Menu Zoek

Certificaat voor externe verkopers op Bol.com

dinsdag 3 maart 2020

Certificaat voor externe verkopersOp Bol.com en andere sites bieden ook andere partijen producten aan. Voor deze externe verkopers is er nu een certificaat van Thuiswinkel.org. Winkels die voldoen aan de wet kunnen zo’n certificaat bestellen.

Radar besteedde maandag 2 maart aandacht aan de externe verkopers op Bol.com. Dat zijn bedrijven die zelf artikelen verkoper via Bol.com. Bij het kopen staat er dan bij dat het artikel geleverd wordt door een ander bedrijf.

Alleen KvK-nummer

Veel verkopers zijn normale (web)winkels, maar lang niet elke partij is even betrouwbaar. Er is alleen een KvK-nummer nodig om te kunnen verkopen via Bol.com. Er zijn geen andere eisen. Als er wat mis is met een bestelling, moet de klant naar de externe verkoper voor garantie en ruilen. Dat gaat niet altijd goed, zo meldde Radar. Veel van die dropship-winkels laten niets meer horen als iemand een klacht heeft. De koper kan dan eigenlijk nergens terecht.

Artikelen van AliExpress

Er bestaan soorten webwinkels die ‘dropshippers’ heten. Die hebben zelf geen voorraad. Ze bestellen bij een groothandel of verkoper en laten de artikelen direct naar de klant sturen. Dat hoeft geen probleem te zijn. Vaak gaat het echter om jonge mensen die snel geld willen verdienen. Ze bestellen de artikelen bij AliExpress en doen net of het hun eigen product is. De levertijd is dan heel lang, zeker nu met het coronavirus. En ze vragen er veel meer geld voor dan Ali. Radar noemde een voorbeeld van zo’n geval op de site.

Certificaat

Thuiswinkel.org vertegenwoordigt betrouwbare webwinkels. Bol.com heeft hun keurmerk. Maar externe verkopers niet. Voor die verkopers is er nu een nieuw certificaat. Dat kunnen ze bestellen als ze betrouwbaar zijn en aan alle eisen voldoen. Zo’n certificaat geeft extra zekerheid dat een verkoper voldoet aan de Nederlandse wet. En dat de garantie in orde is.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.