Menu Zoek

Claim Consumentenbond voor gedupeerden all-in-abonnement

dinsdag 9 juli 2019

Mobiele telefoon gratisDe Consumentenbond roept mensen op om voor 1 september 2019 een claim in te dienen als zij voor 2017 een telefoonabonnement hebben afgesloten met een gratis toestel.

Telecombedrijven verkochten jarenlang abonnementen met een gratis smartphone. Uiteindelijk bleek de telefoon echter helemaal niet gratis. De kosten zaten verstopt in het abonnement, in de vorm van een lening. Mensen zijn dus verkeerd voorgelicht en telefoonaanbieders hielden zich niet aan de regels. In sommige gevallen werd er rente betaald terwijl de telefoon al was afbetaald.

Vergoeding van telefoonaanbieders

De Consumentenbond is nu in gesprek met de belangrijkste telefoonaanbieders zoals KPN, T-mobile, Tele2 en Vodafone. De bond probeert een vergoeding los te krijgen. Het gaat om abonnementen met gratis telefoon van voor 2017. Het is niet zeker of iedereen een vergoeding zal krijgen. Dit verschilt per specifieke situatie en is afhankelijk van de uitkomsten van de gesprekken.

Telecombedrijven voor de rechter

De hoogste rechter, de Hoge Raad, heeft bepaald dat de telefoonbedrijven een vergoeding moeten betalen aan mensen met een all-in-abonnement. Het bedrag hiervan kan oplopen tot een paar honderd euro. De bedrijven zijn hier echter niet toe bereid en moeten nu voor de rechter verschijnen.

Claim indienen

De Consumentenbond wil de telefoonaanbieders aanzetten tot het terugbetalen van de kosten voor de telefoon en de betaalde rente aan gedupeerden. Mensen met een all-in-abonnement waarbij de toestelkosten niet apart staan vermeld, kunnen tot 1 september 2019 meedoen met de actie. Iemand kan zich vrijblijvend registreren en geeft daarmee aan dat hij/zij in aanmerking wil komen voor compensatie. De Consumentenbond stuurt dan een nieuwsbrief over het verloop van de zaak. Later in de procedure wordt het serieuzer en dan krijgen mensen een voorstel of ze een claim willen indienden op basis van no cure, no pay.

Meer informatie over de claim vindt u op de website van de Consumentenbond.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.