Menu Zoek

Contactloos betalen met de iPhone wordt mogelijk

donderdag 9 mei 2019

Apple PayApple introduceert Apple Pay in Nederland. Voorlopig alleen voor ING-klanten. De dienst maakt contactloos betalen met de iPhone mogelijk.

Apple Pay maakt het mogelijk contactloos te betalen met de iPhone en Apple Watch. Nederland is hekkensluiter wanneer het gaat om de dienst Apple Pay. Eind 2014 werd de dienst geïntroduceerd in de VS. Europese landen als Frankrijk, Spanje en Zwitserland gebruiken Apple Pay al sinds 2016. Maar nu is Nederland dus aan de beurt. Met nog steeds een grote maar: alleen ING-klanten kunnen van start met de dienst.

Hoe werkt Apple Pay?

Voor Apple Pay is minimaal een iPhone 6 nodig. En alle Apple Watches ondersteunen de dienst. Via Apple Pay kan een betaalpas gekoppeld worden aan de telefoon. De betaalpas wordt opgeslagen in de Wallet-app die standaard onderdeel is van iOS. Daarna kan met de telefoon worden afgerekend op alle plekken waar contactloos kan worden betaald met een betaalpas.

Voorlopig kunnen alleen klanten van ING gebruikmaken van Apple Pay. De overige banken volgen later.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.