Menu Zoek

Coronamaatregel: limiet contactloos betalen tijdelijk hoger

dinsdag 24 maart 2020

Contactloos betalenDe limiet voor contactloos betalen wordt tijdelijk opgehoogd. Daarmee willen de banken een bijdrage leveren aan het beperken van de verspreiding van het coronavirus.

Mensen hoeven tijdelijk tot 50 euro geen pincode in te voeren. Dat was eerst 25 euro. Hierdoor hoeft minder vaak de pincode ingetypt te worden. En hoeft men het pinapparaat dus niet aan te raken.

Hoe werkt contactloos betalen nu?

Rekent u af voor een bedrag dat onder de 50 euro ligt, dan betaalt u zonder dat een pincode nodig is. Doet u op een dag meerdere kleine betalingen en passeert u daarmee de 100 euro, dan vraagt de betaalautomaat wel om uw pincode. Dit is een ingebouwde beveiliging.

Veiligheid

Vanwege de coronamaatregelen wordt contactloos betalen gestimuleerd. Dat is veiliger voor klant en personeel. Contactloos betalen zelf is ook veilig. Raakt u de betaalpas kwijt of wordt deze gestolen, dan kunnen anderen deze natuurlijk gebruiken voor kleine betalingen. In dat geval vergoedt de bank de schade (die maximaal 100 euro kan bedragen).

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.