Menu Zoek

CoronaMelder straks ook voor oudere iPhones

donderdag 17 december 2020

CoronaMelderApple heeft een update uitgebracht voor iOS 12.5. Deze versie ondersteunt nu ook coronameldingen. Na een update van de CoronaMelder zullen ook de iPhone 5s en 6 de app kunnen gebruiken.

Bij de lancering van de CoronaMelder op 1 september bleken de systeemeisen aan de hoge kant. Op veel telefoons kan de app namelijk helemaal niet worden gebruikt. Op iPhones is minimaal iOS 13.5 vereist. Toestellen ouder dan de iPhone 6s vallen daardoor buiten de boot. Dat leidde destijds al tot verontwaardigde reacties, ook onder SeniorWeb-leden. iPhones leiden namelijk een lang tweede- of zelfs derdehands bestaan. Geschat wordt dat momenteel een kwart van de gebruikte iPhones een tweedehandsje is.

Blootstellingsmeldingen

De diverse apps wereldwijd om coronabesmettingen te melden werken met bluetooth. Google en Apple hebben hun besturingssystemen hiervoor aangepast. De techniek heeft de naam 'blootstellingsmeldingen' gekregen. De techniek is verwerkt in Android 6 en nieuwer. Apple koos voor iOS 13.5 en nieuwer.

Update iOS 12.5

Inmiddels heeft Apple een belangrijke wijziging doorgevoerd. Het merk heeft een update van iOS 12.5 uitgebracht waarin ook de functie 'blootstellingsmeldingen' beschikbaar is. Dat betekent dat nu ook de iPhone 6 en de iPhone 5s overweg kunnen met de CoronaMelder. Maar dat kan pas als ook de app is aangepast. Ontwikkelaars melden dat het nog zeker enkele weken duurt voor er een update van de Coronamelder wordt uitgebracht.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.