U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Criminelen sturen valse mail DigiD
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd

U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Gearchiveerd op 22 mei 2024.

Nieuws

Criminelen sturen valse mail DigiD

Nepmail DigiD

Oplichters zijn uit op uw DigiD-gegevens. De nepmail bevat een link: iets wat in een echte DigiD-mail nooit voorkomt.

Nepmail DigiD
Edwin van Amstel
Edwin van Amstel
Gepubliceerd op 22 nov 2023

Een vals bericht uit naam van DigiD gaat rond. In de nepmail staat dat de 'digitale sleutel' is verouderd. Die moet snel geactiveerd worden. Anders kunt u DigiD niet meer gebruiken. Activeert u te laat, dan moet u zelfs helemaal opnieuw een DigiD aanvragen. De nepmail bevat een link om de sleutel te activeren.

Opmerkelijke afsluiting nepmail

De nepmail sluit af met een opvallende tekst. Er staat: 'DigiD stuurt altijd een link naar de website. Ontvangt u een e-mail van DigiD met daarin een link, dan is dit een echte e-mail.' Pas op hiervoor. Het is namelijk precies omgekeerd. Onderstaande afbeelding komt van de DigiD-site:

Extra beveiliging

Een mail van DigiD met een link is dus nooit echt! Stel voor de zekerheid een extra beveiliging in op uw DigiD. Stelen criminelen uw inloggegevens, dan krijgen ze dankzij die extra beveiliging geen toegang tot uw gegevens.

Laat mails controleren

Twijfelt u of een mail echt is? SeniorWeb-leden kunnen verdachte mails doorsturen naar de phishingchecker. U hoort uiterlijk de volgende werkdag of het een nepmail is. 

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven