Menu Zoek

Digicoaches ING helpen twee weken met internetten

maandag 9 december 2019

ING Digitaal VaardigIn pop-upwinkels in heel land helpen Digicoaches van ING klanten met digitaal bankieren en internetten. De bank zet in op het digitaal vaardig maken van mensen, net zoals SeniorWeb dat doet.

Tot en met 21 december strijken deze begeleiders neer op verschillende plekken in ons land. Iedereen die een vraag heeft over mobiel bankieren, internetbankieren, online winkelen en dergelijke, kan er terecht met zijn vragen. Van de ING-klanten van boven de achttien jaar bankiert 11 procent niet via internet of mobiele telefoon, onder 66-plussers is dit 30 procent.

Jeroen Losekoot, manager digitaal bankieren bij ING zegt: ‘We merken dat er bij vooral oudere klanten drempels zijn om digitaal hun bankzaken te regelen, bijvoorbeeld omdat ze bang zijn iets verkeerd te doen. Door klanten persoonlijk wegwijs te maken op het gebied van digitale vaardigheden met behulp van onze Digicoaches in de rondreizende pop-up store, willen we deze drempels wegnemen.’

Meer over digitaal bankieren

SeniorWeb heeft in het thema 'Geldzaken' ook veel informatie over digitaal bankieren. Lees daar onder andere over internetbankieren, betalen met iDEAL of over de bankapps.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.