SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

E-boeken van bieb veel populairder

vrijdag 23 november 2018

E-boek lenen uit de biebBibliotheken lenen steeds meer digitale boeken uit. In twee jaar tijd steeg het aantal geleende e-boeken via de bieb met 41 procent naar 5,4 miljoen.

In de bibliotheken zijn niet alleen papieren boeken meer te vinden. Via internet lenen de bibliotheken ook e-boeken uit. Die digitale boeken worden snel populairder, en papieren boeken lenen wordt juist minder populair.

Boeken lenen

Dat blijkt uit onderzoek van de Koninklijke Bibliotheek en het CBS. Vorig jaar hadden 602.000 mensen een digitaal account bij een bibliotheek. 77 procent van die mensen leende er e-boeken mee via internet. Een op de zes leden downloadde luisterboeken en een op de twintig mensen gebruikte hun abonnement voor een digitale cursus.

VakantieBieb

Het waren niet alleen ‘normale’ e-boeken die werden uitgeleend. Bijna de helft van de digitale boeken kwam uit de VakantieBieb, een speciaal project voor digitale boeken tijdens de verschillende vakanties.

Een op de tien volwassen Nederlanders is lid van een bibliotheek. Van kinderen tot achttien is dat zeven op de tien. Hun lidmaatschap is vaak gratis.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.