Menu Zoek

Edge krijgt ingebouwde wachtwoordcontrole

donderdag 2 april 2020

020420EdgeIs een wachtwoord van u buitgemaakt door een internecrimineel, dan waarschuwt Edge daar binnenkort voor.

Microsoft blijft zijn standaardbrowser in Windows 10 vernieuwen. Zo voegt het aan Edge een wachtwoordcontrole toe. Dat houdt het volgende in: wie zijn wachtwoorden laat bewaren door Edge, krijgt automatisch een melding wanneer een wachtwoord als gevolg van een datalek moet worden gewijzigd. Edge controleert de bekende lijsten met gemelde datalekken.

Edge met Chromium

Edge is onlangs compleet vernieuwd. Het heeft nu de techniek Chromium als basis. Dat is exact dezelfde techniek die door Chrome van Google wordt gebruikt. Microsoft verspreidt sinds half januari de vernieuwde versie. Dat gaat niet heel snel. Het is goed mogelijk dat u nog de oudere versie op de pc hebt staan. Maar uiteindelijk verschijnt de nieuwe Edge ook op uw systeem. Wie niet kan of wil wachten downloadt de nieuwe browser via deze pagina: Microsoft Edge. Voor alle duidelijkheid: de wachtwoordcontrole zit daar nog niet in. Deze verschijnt binnenkort.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.