Menu Zoek

Een op de acht online bestellingen gaat terug

dinsdag 14 januari 2020

Spullen terugsturen naar de webwinkelNederlanders zijn kampioen in online bestellingen terugsturen naar de webwinkel. Bijna een op de acht aankopen gaat retour naar de internetshop.

Dat meldt postbezorger DPD na eigen onderzoek. In andere Europese landen sturen klanten minder terug naar webwinkels. Maar het scheelt niet veel: wij sturen 13 procent terug van alle bestellingen. In Duitsland, Ierland, Polen en Zwitserland is dat 12 procent.

Bijna de helft van de retouren zijn kledingstukken (44%). Dat is wel een stuk minder dan vorig jaar, toen was het nog 51 procent. Elektronica gaat nu wel vaker terug.

Webwinkels hebben het er moeilijk mee. Vaak is verzenden en terugsturen gratis. Het kost de webwinkels een hoop geld en bezorgbusjes rijden voor niets op en neer. Veel grote bedrijven denken eraan het anders te gaan doen. Bezorgkosten betalen voor een retour, waar dat nu nog gratis is.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.