Menu Zoek

Eerste grote update iOS 12 voor iPad en iPhone

dinsdag 30 oktober 2018

Nieuwe emoji voor iphones en ipads.pngApple brengt iOS 12.1 uit. Het is de eerste grote update van het besturingssysteem voor iPads en iPhones. In het nieuwe systeem zitten onder meer 70 nieuwe emoji's.

Een andere vernieuwing zit in FaceTime, de app om videogesprekken te houden. Aan een groepsgesprek op FaceTime kunnen voortaan 32 mensen tegelijk meedoen. De beelden zijn op te fleuren met digitale stickers of filters.

Emoji met grijs haar

Emoji's zijn de getekende plaatjes die mensen vaak gebruiken in WhatsApp en andere chatgesprekken. Bij de nieuwe emoji's zitten figuurtjes met rood haar, grijs haar en krulhaar en een nieuwe emoji voor kale mensen. Ook zijn er nieuwe plaatjes voor dieren, sport en eten, zoals cupcakes en mango's.

Nieuwe iPads

Apple kondigde dinsdag ook nieuwe apparatuur aan. Zo komt er een nieuwe MacBook Air-laptop van 1349 euro en een Mac Mini-computer van 899 euro. Ook de iPad krijgt er een nieuwe model bij, de vernieuwde iPad Pro. Daar zit geen Thuisknop of vingerafdrukscanner meer op. Hij werkt met gezichtsherkenning en is te koop vanaf 899 euro.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.