Menu Zoek

Eigen geld voor Facebook?

donderdag 20 juni 2019

LibraFacebook is van plan om in de loop van 2020 een eigen digitale munt uit te geven: de Libra. Gebruikers kunnen daarmee onderling geld overmaken.

De cryptomunt, zoals digitaal geld wordt genoemd, wordt gebruikt met een speciale digitale portemonnee, Calibra genaamd. Facebook verwacht dit ergens in 2020 te kunnen realiseren.

Betaalmogelijkheden

Met Libra kunnen gebruikers via Facebook Messenger en WhatsApp geld overmaken naar elkaar. Producten en diensten kopen kan niet met de munt. De Libra wordt gekoppeld aan (lokale) bestaande valuta. Veel details zijn nog onbekend omdat de Libra nog in ontwikkeling is.

Senaatzitting

In de VS leidde het nieuws van Facebook tot opgetrokken wenkbrauwen. De Senaat wil dat Facebook de plannen komt uitleggen en de ontwikkeling tot die tijd stillegt. Belangrijkste punt van zorg is de gebruikersdata die met de Libra-dienst zijn gemoeid. Wat doet en kan Facebook met die data?

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.