Menu Zoek

Extra beveiligde kluis in OneDrive

donderdag 27 juni 2019

OneDrive Personal VaultOneDrive krijgt een extra beveiligde opslagruimte, de persoonlijke kluis. Mensen kunnen er belangrijke en gevoelige bestanden veilig bewaren.

OneDrive, de online opslagdienst van Microsoft, is een standaardonderdeel van Windows 10. Maar de dienst is ook te gebruiken via de browser of een app op de smartphone/tablet. De toegang is zoals bij alle online diensten, afgeschermd met een inlog. Wie inlogt met zijn gebruikersnaam en wachtwoord heeft direct toegang tot alle opgeslagen bestanden. Sommige mensen vinden dit onvoldoende beveiliging. Ze zijn bang dat hun accountgegevens gestolen of gehackt kunnen worden.

Persoonlijke kluis

Microsofts oplossing voor deze zorgen is een extra beveiligde omgeving binnen OneDrive: de Personal Vault. In goed Nederlands, de persoonlijke kluis. Deze is voorzien van een extra beveiligingslaag. Gebruikers kunnen instellen hoe de toegang is beveiligd. Met een vingerafdruk, gezichtsherkenning, pincode of een code die wordt verstuurd via SMS of e-mail. Gevoelige informatie, bijvoorbeeld een paspoortkopie, is zo veilig op te slaan in OneDrive, zegt Microsoft.

In eerste instantie krijgen gebruikers uit Nieuw-Zeeland, Australië en Canada de persoonlijke kluis. Voor het einde van het jaar wordt de kluis beschikbaar voor alle gebruikers.


Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.