Menu Zoek

Facebook moet stoppen met nep-advertenties John de Mol

dinsdag 12 november 2019

John de Mol wint zaak van FacebookAdvertenties met John die Mol die bitcoin aanprijst moeten verdwijnen van Facebook. De mediatycoon spande een rechtszaak aan rond de nep-advertenties. De rechter gaf hem gelijk.

Al een tijd duiken via de mail en op sociale media advertenties op met bekende mensen die bitcoin aanprijzen. Het is oplichterij. De BN’ers werken er helemaal niet aan mee. Hun foto wordt illegaal gebruikt. Wie geld overmaakt naar de adverteerders, is dat kwijt.

Het was John de Mol een doorn in het oog dat zijn foto op Facebook stond bij de advertenties. De ondernemer probeerde er eerst met het netwerk uit te komen. Facebook werkte niet mee en zei dat de advertenties moeilijk te weren zijn. Technisch gezien kon of lukte dat niet.

De rechtbank moest beslissen wie er gelijk had. En dat werd John de Mol. Binnen vijf dagen moeten de advertenties van Facebook af zijn. Anders moet het bedrijf 10.000 euro per dag betalen. Ook andere bekende mensen kunnen nu een zaak aanspannen en zij zullen dan ook gelijk krijgen, denken kenners.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.