Menu Zoek

Familie krijgt 10.000 euro terug van bank na phishing

zondag 15 maart 2020

Familie krijgt geld terug van bank na phishingEen gezin uit Overijssel raakte 10.000 euro kwijt door phishing. Ze kregen het geld terug van Rabobank.

Daarover schrijft RTV Oost. Het gezin zegt altijd goed op te letten voor phishingberichten. Toch was ineens een groot deel van hun bankrekening geplunderd. Alles valt waarschijnlijk terug te leiden naar een verdachte transactie via Marktplaats. Criminelen kregen toen mogelijk toegang tot de bankrekening van het gezin via een vervalste site.

Bankpas naar ander adres

De criminelen veranderen het adres van de familie. Naar het andere adres lieten ze nieuwe bankpassen sturen. Met de passen namen ze veel geld op. Ook boekten ze echte betalingen van de mensen terug, om nog meer geld buit te maken.

Toen de familie het doorkreeg, was het al te laat. Duizenden euro’s verdwenen met onbekende bestemming. Rabobank was schappelijk en vergoedde de schade.

Let altijd goed op als u betalingen doet via internet. Controleer uw saldo regelmatig. Staan er betalingen tussen die u niet herkent? Neem dan direct contact op met de bank.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.