Menu Zoek

Filteroptie en herstelfunctie in WhatsApp

donderdag 25 augustus 2022

WhatsApp, filter ongelezenSnel filteren op ongelezen berichten kan binnenkort in WhatsApp. En wie spijt krijgt van een verwijderd bericht kan dit straks herstellen.

WhatsApp voorziet de app van twee handige opties: filtering en een herstelfunctie.

Filteren op ongelezen berichten

Snel zien in welke chats nog niet gelezen berichten staan, kan straks dankzij een filter. Tik in het chatoverzicht op het plaatje van het vergrootglas (de zoekfunctie) en daarna op Ongelezen. U ziet dan een lijst met nog niet gelezen berichten.

Functie ongedaan maken

Niet tevreden over een berichtje? Dan is dat snel verwijderd in WhatsApp. Tegenwoordig kan dat zelfs nog tweeënhalve dag later. Berichten kun je verwijderen voor iedereen of alleen voor jezelf. Dat gaat nogal eens mis. Gebruikers willen een bericht terugtrekken uit een groep maar tikken per ongeluk op 'Verwijder voor mezelf'. Hiervoor komt over enige tijd de functie beschikbaar om berichten terug te halen. Verwijderen kan daarna met 'Verwijderen voor iedereen'.

Het nieuwe filter is snel voor iedereen beschikbaar, de herstelfunctie laat nog op zich wachten.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.