Menu Zoek

Flash uitgezet in nieuwste versie Chrome

dinsdag 6 augustus 2019

Flash uitgezet in nieuwste versie ChromeGoogle heeft de techniek Flash standaard uitgeschakeld in de nieuwste versie van Chrome. Flash werd lang gebruikt voor onder meer online spelletjes, maar is niet veilig genoeg.

Flash is een van de technieken die websitemakers inzetten om hun pagina aantrekkelijk te maken. Het was lang erg populair. Maar toen er geregeld veiligheidsproblemen opdoken, werd Flash steeds minder vaak ingezet.

In Chrome versie 76 worden onderdelen met Flash op websites niet meer getoond. Wie ze alsnog wil zien, kan dat via de instellingen van Chrome aangeven. Dat moet elke keer opnieuw bij het openen van een website met Flash. Omdat Flash niet veel meer wordt gebruikt, zult u er weinig van merken.

Nieuwste versie Chrome

Internetprogramma Chrome werkt zichzelf periodiek bij naar de nieuwste versie. Via het menu is te zien welke versie u gebruikt:

  • Klik rechtsboven op de knop 'Google Chrome aanpassen en beheren'. Dat is de knop met de drie puntjes.
  • Klik op Help.
  • Klik op Over Google Chrome.
  • In het midden van de pagina staat welke versie u hebt.
Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.