Menu Zoek

Flink meer medisch advies op afstand

dinsdag 5 maart 2019

Appen voor medisch adviesMedisch advies vragen via apps, de mail of telefoon wordt steeds normaler. Zo’n 40.000 mensen wisten vorig jaar op die manier een medische deskundige te benaderen. Dat is een vijfde meer dan het jaar ervoor.

Dit blijkt uit gegevens van Medicinfo, de organisatie die medische informatie op afstand geeft. De grootste toename was bij mensen die via een app een medische vraag wilde bespreken. Medicinfo denkt dat mensen liever een persoonlijk advies willen dan van alles opzoeken via Google. De informatie op internetsites klopt lang niet altijd en vaak is onduidelijk wie erachter zit.

Naar de dokter?

Er zijn allerlei redenen waarom mensen advies op afstand vragen. Ze willen weten of ze naar de huisarts moeten of ze maken zich zorgen over een kwaal. Een op de vier mensen had na het contact via app, mail of telefoon geen verdere behoefte aan een arts. Een op de vijf mensen kreeg advies hoe de klacht zelf thuis opgelost kon worden.

De helft van de vragen komt binnen via een app. Mensen ouder dan veertig jaar bellen liever op. De avond en het weekend zijn het drukst bij Medicinfo. De meeste vragen gaan over huidproblemen, maar ook problemen met de buik en medicijnen zijn populaire onderwerpen.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.