Menu Zoek

Foto's Facebook opslaan in Google Foto's

donderdag 12 maart 2020

Facebook, Google Foto'sGebruikers van Facebook kunnen voortaan hun foto's en video's in Facebook kopiëren naar Google Foto's.

Facebook maakt verbinding met de dienst Google Foto's en kopiëert alle foto's en video's die iemand bewaart in Facebook. Een selectie maken is niet mogelijk: het is alles of niets. En het gaat uitsluitend om foto's en video's die mensen zelf hebben geüpload. Het werkt op de volgende manier:

  • Ga naar Facebook
  • Klik rechtsboven op het pijltje.
  • Klik op Instellingen.
  • Klik in het menu links op Je Facebook-gegevens.
  • Klik naast 'Een kopie van je foto's of video's overzetten' op Bekijken.
  • Vul uw Facebook-wachtwoord in.
  • Klik op Doorgaan.
  • Klik op Bestemming kiezen.
  • Klik op Google Foto's.
  • Foto's en video's kunnen niet tegelijk worden overgezet. Kies één van twee opties.
  • Klik op Volgende.
  • Log nu in met uw Google-account.
  • Klik op Toestaan.
  • Klik nogmaals een Toestaan.
  • Klik op Overdracht bevestigen.

Afhankelijk van de hoeveelheid duurt het enige tijd voor alles is gekopieerd. U kunt in de tussentijd rustig alles slluiten.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.