Menu Zoek

Geef uw online opslag niet bloot!

vrijdag 19 april 2019

TweestapsverificatieRegelmatig duiken er verhalen op van BN'ers waarvan privéfoto's zijn gestolen door middel van een hack. Moraal van het verhaal: gebruik online opslag mét alle beveiligingsmaatregelen.

Gisteren werd de zoveelste hack van een BN'er bekend. De daders hebben naaktfoto's gestolen van Marlijn Weerdenburg, presentatrice van het MAX-programma 'De Nieuwe Lekkerbek'. Vermoedelijk is het iCloud-account van presentatrice gehackt.

Bekende Nederlanders hacken

De hack staat niet op zichzelf. Al in december vorig jaar waarschuwde techjournalist Daniël Verlaan voor een netwerk van hackers dat naaktfoto's van BN'ers steelt, met het doel ze onderling te ruilen. Nu dreigen zij deze foto's openbaar te maken.

Is de cloud wel veilig?

Is het wel verstandig je bestanden online op te slaan? Hoe veilig zijn clouddiensten? Het is zeker veilig bestanden op te slaan in de cloud. Maar alleen als je de juiste veiligheidsmaatregelen neemt.

Tweestapsverificatie

Online opslagdiensten, zoals iCloud, beveiligen het account met tweestapsverificatie. Het komt erop neer dat u in zo'n geval naast uw wachtwoord nog een code of iets dergelijks moet invullen. En deze code wordt verstuurd naar uw telefoon. Hackers die uw wachtwoord hebben gestolen, kunnen niet bij de code die op uw telefoon staat. Dus ze kunnen niet inloggen op het account. Waardoor uw bestanden goed zijn beveiligd. Het artikel 'Wat is tweestapsverificatie?' legt uit wat tweestapsverificatie is en hoe u het instelt.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.