Menu Zoek

Geld terug via Tikkie bij aankopen in winkels

dinsdag 30 juni 2020

Tikkie voor bedrijvenMet Tikkie Terug kunt u voortaan geld terugkrijgen bij kortingsacties in bijvoorbeeld winkels. Als een klant een kortingsproduct koopt, scant hij een QR-code om het aankoopbedrag terug te krijgen.

Tikkie is een app om geld terug te vragen van bekenden. Handig als iemand een etentje of uitstapje voorschiet. Diegene vult het gewenste bedrag in en stuurt dat via bijvoorbeeld sms of WhatsApp naar andere mensen. Als zij betalen via mobiel bankieren, krijgt de afzender meteen te zien dat er is betaald.

Gratis tompoes

De app is gemaakt door ABN Amro, maar te gebruiken door klanten van alle grote banken in Nederland. Tikkie is enorm populair. De volgende stap is Tikkie Terug voor bedrijven. Zij kunnen kortingsacties houden of geld terug geven via Tikkie. De Hema doet deze week mee. Bij aankoop van een tompoes staat er op de kassabon een QR-code. Wie die scant met Tikkie, krijgt het geld voor de tompoes meteen op zijn rekening.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.