Menu Zoek

GGD Contact: tweede officiële corona-app in de maak

vrijdag 20 november 2020

GGD Contact app in de maakEen nieuwe app moet de GGD ondersteunen in het bron- en contactonderzoek. De app gaat GGD Contact heten.

Wie positief test op corona, kan straks zelf zijn of haar contactgegeven in GGD Contact zetten en doorsturen naar de GGD. Daarbij wordt natuurlijk rekening gehouden met veiligheid en privacy.

Het verzamelen van gegevens voor bron- en contactonderzoek kost de GGD's veel tijd. Nederlanders die positief zijn getest op het virus, worden gebeld om na te gaan welke mensen in hun omgeving het risico lopen op een besmetting. Die worden vervolgens gewaarschuwd. Daarvoor moeten namen en contactgegevens worden genoteerd. Een foutje is daarbij snel gemaakt. De app GGD Contact moet fouten voorkomen en tijd besparen.

Wanneer verschijnt de app?

De app is in ontwikkeling. Nog dit jaar start een praktijktest. Vijf GGD's voeren die uit: West-Brabant, Gooi en Vechtstreek, Twente, Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Limburg. Verwacht wordt dat GGD Contact begin 2021 voor iedereen beschikbaar zal zijn.

Meer informatie over de app

Om de achtergrond van GGD Contact verder te verduidelijken, wordt een speciale website gemaakt. Ook die is nog in ontwikkeling, maar hij is al wel actief: ggdcontact.nl

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.