Menu Zoek

Google-accounts veel minder gehackt door tweestapsverificatie

woensdag 9 februari 2022

Google-accounts veel minder gehackt door tweestapsverificatieDoor betere beveiliging is het Google gelukt het aantal gehackte accounts met vijftig procent te verminderen.

Google wil dat mensen met een Google-account beter beschermd zijn tegen hackers. Gebruikers kunnen hun account daarom al jaren zelf extra beveiligen met tweestapsverificatie. In 2021 besloot het bedrijf om zelf bij ruim 150 miljoen accounts de beveiligingsmethode aan te zetten. De actie werkt goed, want het aantal gehackte accounts is met de helft verminderd. Het is voor iedereen met een Google-account dan ook verstandig om tweestapsverificatie aan te zetten.

Wat is tweestapsverificatie?

Bij tweestapsverificatie logt een gebruiker niet alleen in met een wachtwoord, maar ook met een tweede middel. Bijvoorbeeld een code die verschijnt op de mobiele telefoon. Zo zijn gevoelige zaken, zoals internetbankieren, beter beschermd. Online legitimeren verliep lange tijd alleen via de combinatie van een zelfgekozen gebruikersnaam en wachtwoord. Niet heel veilig, want deze gegevens kunnen gestolen worden of onderschept. Het is veiliger als iemand op meerdere manieren zijn identiteit moet bevestigen.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.