Menu Zoek

Google brengt nieuwste versie Android uit

donderdag 5 september 2019

Android 10Android 10 is uit, de nieuwste versie van Googles mobiele besturingssysteem. Een lollige snoepjesnaam ontbreekt vanaf nu.

Google breekt met een jarenlange traditie. De nieuwste versie van Android heeft alleen een nummeraanduiding. Geen naam die is ontleend aan een zoetigheid (zoals bij Android 9, dat ook bekendstaat als Pie en Android 8 dat ook de naam Oreo draagt). Dus heet de nieuwe versie gewoon Android 10. En de opvolgers gaan eenvoudigweg Android 11, Android 12 enzovoorts heten. De reden hiervoor is eenvoudig: het door elkaar gebruiken van versienummers en benamingen leverde veel onduidelijkheid op bij gebruikers.

Wie krijgt Android 10?

Gebruikers van Android-smartphones krijgen niet direct de nieuwste versie. De verschillende fabrikanten hebben tijd nodig om Android 10 geschikt te maken voor hun toestellen. Dat kan enkele weken tot gerust enkele maanden duren. Geschikte toestellen krijgen daarna automatisch het signaal tot bijwerken.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.