Menu Zoek

Google geeft inkijkje voormalig woonhuis Anne Frank

donderdag 13 juni 2019

Google Arts & cultureTer gelegenheid van de 90e geboortedag van Anne Frank, opent Google een online tentoonstelling over de familie Frank voor de onderduikperiode. Met een inkijkje in hun voormalige woning.

Voordat de familie Frank onderdook in het befaamde Achterhuis woonde zij aan het Merwedeplein in Amsterdam. Op Google Arts & Culture kunnen mensen dit woonhuis bezoeken, door middel van 360-gradenfoto's. Zoals u ze kent uit Google Street View.

Online tentoonstelling

Op 12 juni zou Anne Frank 90 jaar zijn geworden. Toen de familie in 1942 haar 13e verjaardag vierde kreeg Anne een dagboek cadeau. Enkele weken later, op 6 juli, moest de familie onderduiken. In samenwerking met de Anne Frank Stichting heeft Google een online tentoonstelling ingericht. Deze toont het levensverhaal van de familie Frank voor de onderduikperiode. Onderdeel van de tentoonstelling is een bezoek aan het voormalige woonhuis aan het Merwedeplein. Verder zijn er in de tentoonstelling filmbeelden te zien van Anne Frank en de enige foto van het volledige gezin Frank.

Google Arts & Culture

Meer weten over Google Arts & Culture? In Enter 84 leggen we precies uit hoe dit initiatief werkt. Leden van SeniorWeb hebben Enter 84 thuis ontvangen of kunnen het artikel online lezen.
Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.