Menu Zoek

Google geeft via Play Store alternatieven voor de eigen apps

donderdag 18 april 2019

AndroidAndroid-gebruikers krijgen alternatieven voor de browser Chrome en Googles zoekmachine aangeboden. Zo hoopt het Amerikaanse bedrijf tegemoet te komen aan de kritiek van de Europese Commissie die vorig jaar uitmondde in een forse boete.

Vorig jaar werd Google op de vingers getikt door de Europese Commissie. Het bedrijf zou Android, door Google zelf ontwikkeld, misbruiken om de monopoliepositie te versterken. Volgens de commissie schuift Google de eigen apps, denk aan Chrome, Gmail en Google Drive, naar voren waardoor andere apps geen kans krijgen. Het is een gevoelige tik geweest voor Google want de commissie legde een boete op van 4,34 miljard euro.

Google laat via het eigen blog weten binnenkort de Play Store te updaten. Gebruikers die na deze update de Play Store openen krijgen eenmalig een venster te zien waarin alternatieve browsers en zoekmachines worden aangeboden. Wie overgaat tot installatie krijgt bovendien de vraag of dit in het vervolg de standaardapp moet worden.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.