Menu Zoek

Google Maps geeft meer details over fietsroutes

donderdag 28 juli 2022

Meer informatie over fietsroutes in Google MapsWie met de app van Google Maps een fietsroute plant, krijgt vanaf augustus meer informatie. Bijvoorbeeld over de drukte op de weg en het soort wegen waar de route langs gaat.

De extra details horen bij een update van de app, die in de loop van augustus verspreid wordt. Volgens Google neemt het aantal fietsers wereldwijd sterk toe, zelfs 40 procent in de afgelopen maanden. Niet alleen vanwege het mooie weer; ook door de hoge gasprijzen stappen mensen vaker op de fiets en minder in de auto.

Verschillende soorten wegen

Wie na de update een fietsroute inplant, krijgt bij elke stap van de route meer informatie te zien. Zo staat er wat voor soort weg het is: een hoofdweg of lokale straat of een straat met apart fietspad of losse fietsstrook. Ook staat erbij hoe steil de weg is en of er veel auto’s rijden.

Fietsroutes vergelijken

Vaak zijn er meer mogelijkheden om van punt A naar punt B te fietsen. Het wordt makkelijker om de verschillen tussen de routes te zien, bijvoorbeeld welke route de meeste fietspaden bevat. Dat gaat via percentages: hoe hoger het percentage, hoe meer fietspaden en fietsstroken de route telt.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.