Menu Zoek

Google Maps geeft coronacijfers weer

donderdag 24 september 2020

Google Maps heeft een coronalaag ingebouwdGoogle neemt gegevens over coronabesmettingen op in de bekende kaarten-app Google Maps. Zo krijgen gebruikers inzicht in hoeveel besmettingen er op een plek zijn.

Google maakt de verspreiding van corona inzichtelijk via een eigen laag in de map. Wie deze zogeheten coronalaag activeert, ziet het aantal nieuwe besmettingen met het virus binnen een bepaald gebied. Deze gegevens zijn beschikbaar voor alle landen. Ook van sommige regio's en steden kunnen gebruikers de coronacijfers zien. De laag op Google wordt gemaakt met cijfers van de Johns Hopkins-universiteit, de New York Times en Wikipedia. Die organisaties gebruiken weer cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie, ministeries van Volksgezondheid, nationale en lokale gezondheidsinstanties en ziekenhuizen.

Hoe werkt het?

De covid-laag zit standaard in de app voor iPhone/iPad en Android-toestellen. De komende dagen zal de laag voor alle gebruikers beschikbaar komen. Activeer hem zo:

  • Open de app Google Maps.
  • Tik rechtsboven op het icoon van Lagen.
  • Tik op COVID-19-informatie.

De laag met corona-informatie wordt zichtbaar. Die toont een zevendaags gemiddelde van het aantal nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners. Eveneens wordt aangegeven of het aantal stijgt of daalt. De kleuren in de laag geven het volgende aan:

  • Grijs: minder dan één nieuwe besmetting;
  • Geel: 1 tot 10 nieuwe besmettingen;
  • Oranje: 10 tot 20 nieuwe besmettingen;
  • Donkeroranje: 20 tot 30 nieuwe besmettingen
  • Rood: 30 tot 40 nieuwe besmettingen;
  • Donkerrood: meer dan 40 nieuwe besmettingen.
Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.