Menu Zoek

Google-app krijgt donkere modus

dinsdag 19 mei 2020

Google Zoeken krijgt donkere modusDe Google-app krijgt ook een donkere modus. ’s Avonds wordt de app donker gekleurd, zodat internetten bij weinig licht prettiger is voor de ogen.

Veel apps hebben de laatste jaren een donkere modus gekregen. Als de zon onder is, of op een tijdstip dat de gebruiker fijn vindt, verandert de vormgeving van de app. Handmatig activeren kan meestal ook. Waar de achtergrond wit was, wordt deze bijvoorbeeld zwart. Bekende apps met donkere modus zijn Facebook en WhatsApp.

Voor Android en Apple

Google brengt de donkere modus nu naar de Google-app. De nieuwe functie komt voor alle gebruikers met een iPad, iPhone of Android-apparaat beschikbaar. In de nieuwste versie van iOS op Apple-apparaten volgt Google de instellingen op het toestel. Als deze overschakelt naar de donkere weergave, doet de app dat ook. Wie iOS 12 nog gebruikt, kan binnen de Instellingen aangeven wanneer de donkere modus moet worden ingeschakeld.

Let op: dit geldt voor de app Google Zoeken. Verwar deze niet met de browser Chrome, die ook van Google is. Chrome kreeg eerder al een donkere modus.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.