Menu Zoek

Google Foto's stopt met gratis onbeperkte opslag

woensdag 18 november 2020

Google Foto'sFoto's opslaan in wat Google 'hoge kwaliteit' noemt is gratis en onbeperkt. Maar vanaf 1 juni 2021 verandert dit. Wie de gratis opslaglimiet overschrijdt, moet gaan betalen.

Bij een gratis Google-account hoort al jaren gratis opslagruimte van 15 GB groot. De documenten uit Google Drive, de mails uit Gmail en de foto's uit Google Foto's worden er allemaal bewaard. Bijzonder is het feit dat gebruikers ervoor kunnen kiezen hun foto's op te slaan in wat Google 'hoge kwaliteit' noemt. Deze foto's tellen dan niet mee in de opslag.

1 juni 2021

Hier komt over een half jaar een eind aan. Al het beeld dat wordt opgeslagen in Google Foto's gaat meetellen in de opslagruimte. Wie meer dan 15 GB wil gebruiken moet een abonnement nemen op Google One.

Bestaande foto's

Google meldt dat al het vóór 1 juni 2021 opgeslagen beeld niet wordt meegeteld. En gebruikers krijgen van Google een persoonlijke inschatting: op basis van je opslaggeschiedenis zie je hoe lang je nog kunt doen met de overgebleven opslagruimte.


Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.