Menu Zoek

Groepsuitgaven delen met nieuwe functie Tikkie

dinsdag 16 augustus 2022

Groepsuitgaven delen met nieuwe functie TikkieDe bekende betaalapp Tikkie heeft een nieuwe mogelijkheid. In de app zijn uitgaven van een groep bij te houden en te verrekenen.

In de app Tikkie kan vanaf nu een Groepie worden aangemaakt. Via WhatsApp voegen gebruikers deelnemers toe aan de groep. Zij geven aan welke kosten ze hebben gemaakt voor een gebeurtenis. Zo zorgt een Groepie ervoor dat de gezamenlijke kosten van een avondje uit of een familieweekend makkelijk verrekend worden. De app berekent wie welk bedrag aan wie nog schuldig is. Dat scheelt een hoop rekenwerk. Deze nieuwe functie lijkt op de mogelijkheden van de bestaande app WieBetaaltWat.

Betaalverzoek via Tikkie

De Tikkie-app wordt in Nederland al jaren veel gebruikt om aan iemand geld terug te vragen. Via de app maakt u een betaalverzoek aan en verstuurt dit verzoek via sms, WhatsApp of mail. De ontvanger kan met de link van Tikkie het bedrag naar de ingevulde bankrekening overmaken.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.