Menu Zoek

Grote mei-update Windows 10 is uit

donderdag 23 mei 2019

Windows 10 Mei 2019 UpdateDe eerste grote update van 2019 voor Windows 10 is verschenen. De komende tijd komt hij automatisch binnen op uw systeem.

Microsoft is woensdag 22 mei gestart met de verspreiding van de update, die officieel 'Windows 10 Mei 2019 Update' heet.

Update Windows 10, wat moet ik doen?

Er is geen actie nodig vanuit uw kant, de update komt vanzelf naar u toe. Zoals u leest in de tip 'Update Windows 10, wat moet ik doen?', kunnen er problemen aan het licht komen bij de verspreiding van updates. Microsoft zet de updatecyclus dan op pauze, repareert de update en start de verspreiding opnieuw.

Verschillende sites schrijven over de mogelijkheid om de mei-update zelf te downloaden en handmatig te installeren. Wij adviseren u rustig af te wachten tot de update aan uw deur klopt. Overigens is het best mogelijk dat de vorige update (verschenen eind 2018) nog niet op uw pc staat. Dat is geen probleem: u krijgt de nieuwste versie vanzelf binnen.

Wat is er nieuw?

Woensdagmiddag 29 mei vindt u op de site van SeniorWeb een artikel dat de belangrijkste vernieuwingen in Windows 10 beschrijft. De dag erna is dit artikel ook beschikbaar in de nieuwsbrief.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.