Menu Zoek

Grote update Windows 10 in april

donderdag 15 maart 2018

Spring Creators UpdateDe eerste grote Windows-update van het jaar komt eraan. In de loop van april brengt Microsoft de Spring Creators Update uit.

Microsoft voorziet Windows 10 tweemaal per jaar van een grote update. De eerste grote update van 2018 staat gepland voor april. Na de Creators Update (april 2017) en de Fall Creators Update (oktober 2017) krijgen we nu te maken met de Spring Creators Update.

Updatebeleid Microsoft
Het is niet nodig om actie te ondernemen, de update komt vanzelf op uw systeem beschikbaar. Microsoft neemt ruim de tijd om wereldwijd alle computers bij te werken. Het kan zo enkele maanden duren. Zodra de update verschijnt publiceert SeniorWeb een artikel over de belangrijkste vernieuwingen.

Versies Windows 10
Microsoft vernieuwt en verbetert Windows 10 voortdurend. Tweemaal per jaar brengt het bedrijf een grote update uit. Daardoor blijft het systeem steeds bij de tijd. Maar dat heeft wel gevolgen want wie op ondersteuning wil blijven rekenen, moet op tijd de updates installeren. Zo wordt de eerste versie van Windows 10 inmiddels niet meer ondersteund. En van Windows 10 met de zogeheten Anniversary Update verloopt de ondersteuning binnenkort.

Controleer uw versie
Controleer daarom welke versie van Windows 10 u hebt. Hoe u dat kunt zien, beschrijven we in de tip 'Welke Windows 10-versie heb ik?'. Het versienummer moet 1703 of 1709 zijn. Is het een lager nummer dan moet u de pc snel bijwerken. Klik daarvoor op de Startknop > Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows Update. Selecteer Controleren op updates. Als er updates beschikbaar zijn, worden deze nu geïnstalleerd. Lukt het bijwerken niet neem dan contact op met PCHulp.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.