Menu Zoek

HEMA test SchapScanner

dinsdag 17 september 2019

Hema SchapScannerHEMA werkt aan een app waarmee klanten artikelen kunnen scannen en afrekenen bij een onbemande zuil. De app heet SchapScanner.

HEMA ontwikkelde de SchapScanner samen met het bedrijf NowLab. Met die app scannen klanten in de winkel de streepjescode die op het schap van het product staat. Als een artikel uitverkocht is, wordt het artikel na het scannen en betalen de dag erna gratis thuisbezorgd. De app is nog in ontwikkeling, maar is wel getest door klanten in een van de winkels.

De bedoeling is dat klanten niet in de rij bij de kassa hoeven te wachten als ze snel willen afrekenen. Het idee lijkt op de zelfscanner van Albert Heijn. Daar kunnen klanten ook zelf hun boodschappen scannen en betalen bij een van de schermpjes bij de uitgang. Het verschil is dat bij de HEMA-app de klanten het kaartje op het schap scannen. Bij de supermarkt scant men de streepjescode op de verpakking.

Hema meldt niet wanneer de SchapScanner daadwerkelijk in gebruik wordt genomen.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.