Menu Zoek

HP-printers werken alleen nog met originele inktpatronen

vrijdag 17 maart 2023

HP printers blokkerenHP blokkeert merkloze inktpatronen. De printer werkt na een update niet meer als niet-originele patronen in de printer zitten.

De update blokkeert merkloze inktpatronen en dat is verboden. HP houdt zich hier al jaren niet aan. Het bedrijf is hier al verschillende keren voor op de vingers getikt. De fabrikant heft de blokkade dan op. Bij een nieuwe update blokkeert het de niet-originele patronen gewoon weer wel. Een consument kan aan zo'n blokkade niets doen.

Zwarte goud

Het is algemeen bekend: fabrikanten van printers verdienen niet aan het apparaat maar aan de inktpatronen. Printerinkt heet niet voor niets het zwarte goud. Originele inktpatronen kosten veel meer dan huismerk-patronen. Daarom willen fabrikanten als Epson, Canon of HP dat consumenten alleen originele inktpatronen gebruiken in hun printers. HP-printers hebben een controle die de fabrikant dynamic security noemt. Bij niet-originele inktpatronen blokkeert die functie de printer.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.