SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Huisartsen in overtreding met Gmail

vrijdag 25 mei 2018

Dokters op internetHonderden Nederlandse huisartsen en psychologen gebruiken Gmail of Hotmail/Outlook.com voor hun werk. Dat is niet veilig genoeg voor hun beroep.

Dat onderzocht het programma Een Vandaag. Voor normaal gebruik door particulieren zijn diensten als Gmail veilig genoeg. Maar artsen moeten zorgen dat derden geen toegang hebben tot hun e-mail. Bij maildiensten zoals Gmail is dat niet te garanderen.  

Vragen via e-mail
Onder meer de artsenfederatie KNMG waarschuwt leden voor schending van het beroepsgeheim. KNMG roept artsen op om veilige systemen te gebruiken voor contact met patiënten. Mensen stellen steeds vaker via e-mail vragen over recepten of klachten. Het is de verantwoordelijkheid van de arts om te zorgen dat zijn mailsysteem veilig is.

Meegekeken
Voorzitter Aleid Wolfsen van de Autoriteit Persoonsgegevens: ‘Van veel e-mailaanbieders is bekend dat wordt meegekeken en meelezen, of op trefwoorden wordt gekeken. Als dokter ben je onderworpen aan het medisch beroepsgeheim. Als patiënt vertrouw je op een goede dienstverlening. Dan moet je nooit gaan mailen met onbeveiligde mail.’ Zijn instantie zegt strenger te gaan controleren op dit soort problemen.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.