Menu Zoek

ING-app beschermt saldo tegen gluurders

maandag 20 januari 2020

App ING saldo onzichtbaarGebruikers van de app van ING kunnen vanaf nu met een handgebaar hun saldo onzichtbaar maken. Handig als er mensen mee staan te gluren als iemand even kijkt hoeveel geld op de rekening staat.

Mobiel bankieren op de smartphone of tablet kan overal waar er internetverbinding is. Het veiligst is via het eigen mobiele netwerk en niet via openbare wifi. Wie buitenshuis bankzaken regelt, loopt het risico dat er iemand meekijkt. In de bus of een druk park gebeurt dat snel.

Saldo zichtbaar of onzichtbaar

ING voegde aan de laatste update de optie toe om het saldo snel te verbergen. Dat kan via de instellingen van de app. De gebruikers kiest of het saldo standaard zichtbaar of onzichtbaar moet zijn. Met een handgebaar is het tevoorschijn te brengen of te verbergen.

Zichtbaar maken kan door met twee vingers wat langer op het scherm te drukken als de app aanstaat. Of door van onderen naar boven over het scherm te zwaaien, aanraken van het scherm hoeft dan niet.

Deze functie is alleen beschikbaar op de iPhone en iPad als iemand de nieuwste updates van ING en iOS binnen heeft. Hij zit nog niet in de app voor Android-toestellen.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.