Menu Zoek

ING vervangt Tan-codes door scanner

dinsdag 6 november 2018

Mobiel bevestigen bij INGKlanten van ING zonder tablet of smartphone krijgen volgend jaar een scanner. Daarmee bevestigen ze overschrijvingen vanaf hun rekening. Voor alle andere klanten is er Mobiel Bevestigen via de app van ING.

Bijna vier miljoen klanten van ING gebruiken de Mobiel Bankieren-app om bankzaken te regelen. Van alle klanten die online bankieren, gebruikt 78 procent de functie Mobiel Bevestigen binnen die app. Als de klant een rekening betaalt, kan hij deze versturen via de app. Vroeger ging dat met Tan-codes. Maar die worden nu, na dertig jaar, afgeschaft. Ze zijn niet veilig genoeg meer en niet meer van deze tijd.

Kleurencode scannen

Mensen die de app niet gebruiken, kunnen volgend jaar een scanner aanvragen. Die ING Scanner vervangt de Tan-codes, die nu nog via sms worden verstuurd of op een papieren lijst staan. Met deze scanner bevestigen klanten hun opdrachten door een kleurencode te scannen en deze te ondertekenen met een cijfercode. Bent u ING-klant en gebruikt u de app niet? Dan komt er vanzelf bericht wanneer u de scanner kunt aanvragen.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.