SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Inloggen zonder wachtwoorden komt dichterbij

donderdag 19 april 2018

WachtwoordenGeen gedoe meer met wachtwoorden bedenken en onthouden, maar eenvoudigweg inloggen met de smartphone als identificatiemiddel.

De inlogbeveiliging met behulp van een wachtwoord is aan vernieuwing toe. Gebruikers vinden het lastig sterke en unieke wachtwoorden te bedenken en onthouden. Hierdoor nemen ze soms de toevlucht tot makkelijk te onthouden versies. Die daarom ook gemakkelijk te raden en te kraken zijn. Dus werkt men al een tijdje aan een nieuwe techniek die wachtwoorden overbodig maakt.

Web Authentication
Deze techniek luistert naar de naam 'Web Authentication'. Het moet de nieuwe norm voor inloggen worden. Gebruikers die ergens willen inloggen krijgen een melding op hun smartphone. Daarna volgt identificatie via de smartphone. Bijvoorbeeld via een vingerafdruk of met een pincode. Lukt die identificatie, dan wordt de gebruiker automatisch ingelogd op de website. Dit proces is  eenvoudiger en veiliger dan inloggen via een wachtwoord. Wachtwoorden kunnen online worden gestolen of gekraakt. De smartphone niet. Overigens kan ook een ander apparaat dan de telefoon worden gebruikt in het identificatieproces. De grote browsers, Chrome, Edge, Firefox en Opera worden binnenkort voorzien van ondersteuning voor de nieuwe techniek. Alleen Apple ontbreekt nog in dit lijstje.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.