Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Microsoft: ‘Installeer binnengehaalde Windows 10-update niet’

maandag 8 oktober 2018

Installeer de update van Windows 10 nietMicrosoft adviseert mensen om de Oktober 2018 Update van Windows 10 niet te installeren. Bij sommige mensen verdwijnen bestanden na installatie.

Hebt u de update al op de pc staan en hebt u al uw bestanden gewoon nog? Dan is er niets aan de hand. Hebt u de update al gedownload maar nog niet geïnstalleerd? Dan moet u installatie niet starten en zelfs weigeren als het wordt aangeboden.

Bestanden weg

Er zit een probleem in de update. Bij sommige mensen is de map Documenten leeg na de installatie. Alle bestanden uit de map Afbeeldingen zijn ook weg. Ze zijn niet meer terug te zetten met Systeemherstel. Alleen terugzetten van een back-up op een aparte harde schijf, website of usb-stick helpt dan nog.

Microsoft zegt nu dat mensen de update niet moeten installeren, tot er een oplossing is. De actieve verspreiding van de update is voorlopig stopgezet. SeniorWeb houdt u op de hoogte.

Heb ik de update al?

Het nummer van de update is 1809 en hij heet Windows 10 Oktober 2018 Update. Weet u niet zeker of u de update al hebt gekregen? Zo controleert u dit:

  • Klik op de Startknop.
  • Klik op Instellingen (pictogram van het tandwiel).
  • Klik op Bijwerken en beveiliging.
  • Klik op Geschiedenis van updates weergeven.

U ziet nu de recente updates. Als hier versie 1809 staat, hebt u de Oktober Update al op de computer staan.

Laatste nieuws

Microsoft laat woensdag 10 oktober weten dat de oorzaak van de problemen is gevonden. De oplossing wordt nog getest onder een kleine groep voordat de update verder uitgerold wordt.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.