U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Internetbankieren lastig voor sommige senioren
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd

U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Gearchiveerd op 22 mei 2024.

Nieuws

Internetbankieren lastig voor sommige senioren

Internetbankieren voor sommige senioren lastig

Voor veel senioren is internetbankieren handig. Tien procent vindt het soms lastig. Dat blijkt uit onderzoek van SeniorWeb onder bijna 900 senioren.

Internetbankieren voor sommige senioren lastig
SeniorWeb
SeniorWeb
Gepubliceerd op 28 nov 2023

Online bankieren biedt veel ouderen gemak. 13 procent van hen ervaart dat niet altijd zo. Zij hebben soms tot heel vaak moeite met internetbankieren. Vooral lastig voor hen is de snelheid van de handelingen op de website en in de apps van de banken. Ook zijn ze vaak bang om iets fout te doen. Een deel van de senioren vindt zichzelf onvoldoende digitaal vaardig om makkelijk te kunnen internetbankieren. Een ander obstakel is dat websites en apps vaak veranderen. Banken willen daarmee de veiligheid verbeteren, maar die veranderingen maken het voor veel mensen nog lastiger.

Oplossingen

Senioren die moeite hebben met online bankieren willen meer tijd om alle handelingen op de website of in de app uit te voeren. Ook vinden ze dat de teksten op de websites en in de apps van de banken duidelijker kunnen. Dan gaat het zowel eenvoudiger taalgebruik als beter leesbaar (dus grotere letters). De websites en apps van de banken zouden volgens deze deelnemers minder vaak moeten veranderen. Ook vinden ze dat de banken deze veranderingen duidelijker moeten aankondigen en uitleggen.

Digitaal meedoen

Voor alle senioren die hulp kunnen gebruiken is er duidelijke uitleg op de website seniorweb.nl/online-betalen. Ook zijn er overal in het land workshops internetbankieren en mobiel bankieren. Die worden gegeven in leslocaties van SeniorWeb, regelmatig in samenwerking met Rabobank.

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven