Menu Zoek

iOS 13, welke apparaten kunnen mee in september?

donderdag 6 juni 2019

iOS 13Traditiegetrouw brengt Apple in het najaar een nieuwe iOS-versie uit. Nu al is bekend welke apparaten iOS 13 krijgen en welke niet.

Komend najaar verspreidt Apple iOS 13, de nieuwste versie van het besturingssysteem voor iPads en iPhones. Smartphones vanaf de iPhone SE kunnen straks over naar iOS 13. Voor de tablets zijn dat de iPad mini4, iPad mini 2019, de iPad Pro, iPad 2017, iPad 2018 en iPad Air 2 (en nieuwer). Niet genoemde iPhones en iPads blijven na september steken op iOS 12.

Eigen besturingssysteem voor iPad

Wanneer duidelijk is welke vernieuwingen iOS 13 meebrengt, berichten we daar natuurlijk over. We kunnen wel alvast vertellen dat de iPad een eigen besturingssysteem krijgt. iPadOS gaat het (waarschijnlijk) heten. Daarmee kunnen mensen zogeheten widgets plaatsen op het Thuisscherm (iets wat op iPhones dus niet kan). Widgets zijn kleine toepassingen van specifieke apps. Denk aan een kalender-app: een widget zou dan een handig dagoverzicht kunnen zijn. Dat overzicht is dan zichtbaar zonder dat de gebruiker de app in kwestie opent.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.